IMG_5869 (1).jpg

Cristina i Alicia


Des de 2011, dirigeixen el programa Dansa educocreativa. Cristina a l'estudi AH i Alicia coordinant projectes artístics, educatius i socials.

IMG_5883.jpg
IMG_5807.jpg

Cristina Puchades


Direcció Estudi AH


Titulada Professional en Dansa Clàssica i llicenciada en Pedagogia de la Dansa pel Conservatori Superior de Dansa de València-MEC. Curs d'adaptació Pedagògica (CAP) en l'especialitat de música (UV). Postgrau "moviment i Educació" a l'Institut del Teatre-Diputació de Barcelona. Formada en diverses tècniques corporals i musicals (Feldenkrais, Dalcroze, dansa-teràpia, Alexander, Franklin, ioga...) i entrenadora Nacional de tècnica Pilates.

 

Ha format part com a ballarina de la companya Túria-Conservatori Professional
de Riba-Roja del Túria, i ha dut a terme nombrosos projectes pedagògics i artístics per a institucions públiques com la Diputació i la Universitat de València, entre d'altres.

 

Professora convidada per la Facultat de Ciències de l'Activitat física i l'esport de València en l’assignatura "Fonaments de L’expressió corporal". Ha desenvolupat diferents càrrecs de coordinació docent en diversos àmbits de la dansa clàssica,
contemporània, expressió corporal, la dansa creativa i escolar.

Alicia Herrero


Presidència de l'IDES, Direcció de projectes.


Titulada en Pedagogia de la dansa per l'Institut del teatre-Diputació de Barcelona. Titulada en Coreografia i
Interpretació pel Conservatori de Dansa, València-MEC. Diplomada en dansa teatre per Londres Studio centre-Universitat de Middlessex, Regne Unit. Formada en diverses tècniques terapèutiques-corporals a Anglaterra i l'Índia.


Actualment treballa com a docent al Conservatori Superior de dansa de València, CSD, en la Càtedra de dansa contemporània, i dirigeix l'itinerari de dansa social, educativa i del benestar. Ha estat professora especialista en Psicopedagogia de Dansa i Teatre, Conservatori Superior de Dansa d'Alacant i l'Escola superior d'art dramàtic de València.

Col·labora en projectes d’investigació al voltant de la dansa. Va ser assessora de la Conselleria d'educació- CEFIRE per desenvolupar el currículum d'ESO i Batxillerat en 2015.

Ha estat ballarina en companyies internacionals a Europa, Estats Units, Amèrica central, Austràlia i l’Orient Pròxim. Premiada com a millor ballarina 2009 C.Valenciana.


Les seues coreografies s'han interpretat al Regne Unit, Espanya, Japó, Cuba, Portugal, Bulgària, Itàlia i Singapur.


Nominada com a jove coreògrafa Anglaterra- Jerwood Award 2003. Va rebre el Premi Abril a la millor directora d'escena 2010, entre altres nominacions.


Des de 2006 estableix la companya Alicia Herrero Dance Company a Xàtiva, i inicia una tasca de dansa social a la ciutat, per la qual cosa ha rebut el Premi Xateba 2019.


També va fundar el col·lectiu Las Mitocondria a Roma, desenvolupant obra artística en museus, galeries, institucions i festivals.


Des de 1995, treballa com a professora en l'àmbit de la dansa, coreografia i tècniques corporals per a centres educatius i companyies professionals internacionals.


Ponent habitual en Congressos i Jornades especialitzades, des de 2014 realitza cursos de formació per al professorat.


www.aliciaherrero.com